Ingeborg Joosen

“Ik ga na al deze jaren nog steeds met veel plezier naar mijn werk”

Ingeborg Joosen – lijnoperator op de afdeling langsnaad

Ik ben Ingeborg Joosen en ik ben 51 jaar. Bijna 19 jaar geleden kwam ik werken bij Koninklijke Van Eerd. Een vriendin van mij, die hier toen ook werkte, zei me “Kom toch bij ons werken, het is zo’n leuk en gezellig bedrijf en ze werken er in twee ploegen, wat erg fijn is.”
Dat wilde ik wel, vooral toen ze me vertelde dat je in de late dienst op vrijdag vrij bent. In twee ploegen werken vind ik prettig. Het zijn erg fijne werktijden, want voor mijn gevoel kan ik dan meer tijd uit mijn dag halen. Ook het werken in de farmaceutische industrie trok me heel erg aan. Daarvoor was ik namelijk ook al werkzaam in de farmacie.

We All Care

Die zorg besteden we ook aan onze medewerkers. We hebben verschillende afdelingen, waar mensen allemaal hun eigen bijdrage leveren aan het totale proces. We vinden het erg belangrijk om betrokken te zijn bij onze medewerkers en om ervoor te zorgen dat zij zich kunnen ontwikkelen bij ons. Al onze medewerkers krijgen daarom bijvoorbeeld op een van de eerste werkdagen een GMP-training (Good Manufacturing Practice-training).

Best Managed Company

Omdat een goed, sterk teamgevoel voor ons erg belangrijk is, zorgen we dat er korte communicatielijnen zijn en dat er een informele sfeer heerst. Als je vragen hebt, krijg je snel antwoord. Als er beslissingen worden genomen in het bedrijf, word je daarover geïnformeerd. Met persoonlijke gesprekken houden we in de gaten of het goed met je gaat. Koninklijke Van Eerd heeft al meerdere keren de onderscheiding voor Best Managed Company gekregen. Deze onderscheiding van Deloitte wordt jaarlijks uitgereikt aan de best geleide bedrijven in het midden- en grootbedrijf in Nederland.

Een mooi product voor onze klanten

Ik ben begonnen als allround medewerker en ben inmiddels doorgegroeid tot lijnoperator op de afdeling langsnaad. Daarnaast ben ik ook nog vervangster van de eerste ploegmedewerker. Het is erg nauwkeurig werk en we werken volgens de GMP-normen. Van de plano-doosjes van de afdeling stanserij/drukkerij maken wij gevouwen en geplakte doosjes. Dat gebeurt in een deels geautomatiseerde lijn. De doosjes worden in een tray of omdoos verpakt. De fijnafstelling wordt handmatig gedaan. In de lijn staan randmachines om de doosjes te verpakken zodat we een mooi product naar onze klanten kunnen sturen. Dit doe ik natuurlijk niet alleen. Ik sta met één of twee collega’s aan de lijn. De afwisseling in het werk maakt dat ik na al deze jaren nog steeds met veel plezier naar mijn werk ga. Elke dag is weer anders.

Altijd op de hoogte

Elke week hebben wij een bordbespreking die door het hoofd van de afdeling wordt begeleid, maar waar iedereen zijn of haar input kan geven. Dat is fijn, want je weet dan wat er leeft op de afdeling en binnen het bedrijf. Door de nieuwsflitsen, die digitaal naar elke medewerker verzonden worden, blijft iedereen op de hoogte van alles wat met Koninklijke Van Eerd te maken heeft. Ook in het personeelsmagazine wordt de stand van zaken besproken. Daar komen ook andere belangrijke items aan bod, zoals wat er allemaal leeft binnen het bedrijf en bij de mensen die bij Koninklijke Van Eerd werken.

Elkaar helpen

De samenwerking met mijn collega’s is erg prettig. Iedereen uit het bedrijf gaat met respect met elkaar om, of het nu productiepersoneel is of kantoorpersoneel. Sommige collega’s zijn zelfs vrienden buiten werktijd. Zo heb ik zelf ook een vriendin gekregen op het werk, maar ook daarbuiten. Dat vind ik heel bijzonder en dat is al meer dan 16 jaar!
Ons motto We all care past echt bij Koninklijke Van Eerd. Als je elkaar kunt helpen, dan doe je dat ook. In drukke periodes zijn zelfs onze directeuren onze afdeling komen ondersteunen! Overwerken komt ook voor in drukke periodes, maar dan zorgt Koninklijke Van Eerd dat je goed beloond wordt.

Ervaar het zelf!

Jaarlijks hebben wij onze jaarvergadering, de ‘Koninklijke Van Eerd in beeld’-bijeenkomst. Daar worden alle cijfers, kosten en productie-aantallen bekend gemaakt. Dat is buiten het bedrijf en altijd een hele gezellige bijeenkomst met een hapje en een drankje. Iedereen heeft dan ook weer tijd om elkaar bij te praten. Ook wordt er aan ons gedacht met de feestdagen. We krijgen altijd een leuke verrassing!
Ik heb nog zoveel te vertellen over waarom het zo fijn is om bij Koninklijke Van Eerd te werken, maar ik zou zeggen: ervaar zelf wat voor een sociaal en fijn bedrijf het is! Ik ben er trots op dat ik bij Koninklijke Van Eerd mag werken en ik hoop nog heel wat jaartjes deel uit te maken van dit fijne bedrijf.

Relevante vacatures
Wil jij deel uitmaken van Koninklijke Van Eerd?

Solliciteer dan direct op een functie of stuur een open sollicitatie naar:

Linda Jolie
HR-Adviseur

E-mail: solliciteren@vaneerd.nl