Joris Hoevenaars

“Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk”

Joris Hoevenaars – accountmanager

Mijn naam is Joris Hoevenaars. Ik ben 56 jaar en ik werk bij Koninklijke Van Eerd op de afdeling Verkoop Binnendienst als accountmanager. Mijn voornaamste taken zijn het opstarten van nieuwe projecten bij onze bestaande en potentiële klanten. Dit gaat van nieuwe ontwerpen, tekeningen, modellen, prijzen maken van verpakkingen tot aan alle technische zaken invoeren in ons ERP-systeem. Daarnaast onderhoud en beantwoord ik vragen van onze klanten, bevestig ik de orders en overleg ik met leveranciers en hoofden van de diverse afdelingen over nieuwe projecten.

We All Care

Die zorg besteden we ook aan onze medewerkers. We hebben verschillende afdelingen, waar mensen allemaal hun eigen bijdrage leveren aan het totale proces. We vinden het erg belangrijk om betrokken te zijn bij onze medewerkers en om ervoor te zorgen dat zij zich kunnen ontwikkelen bij ons. Al onze medewerkers krijgen daarom bijvoorbeeld op een van de eerste werkdagen een GMP-training (Good Manufacturing Practice-training).

Best Managed Company

Omdat een goed, sterk teamgevoel voor ons erg belangrijk is, zorgen we dat er korte communicatielijnen zijn en dat er een informele sfeer heerst. Als je vragen hebt, krijg je snel antwoord. Als er beslissingen worden genomen in het bedrijf, word je daarover geïnformeerd. Met persoonlijke gesprekken houden we in de gaten of het goed met je gaat. Koninklijke Van Eerd heeft al meerdere keren de onderscheiding voor Best Managed Company gekregen. Deze onderscheiding van Deloitte wordt jaarlijks uitgereikt aan de best geleide bedrijven in het midden- en grootbedrijf in Nederland.

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Ik zit al meer dan 33 jaar in het grafische vak, waarvan 11 jaar bij Koninklijke Van Eerd. Ik heb hiervoor gewerkt bij een kleine handelsdrukkerij waar de liefde voor het vak is ontstaan. Ik heb het bedrijf opgebouwd zien worden, alle afdelingen doorlopen en vond het een mooi bedrijf. Netjes onderhouden, structureel en opgeruimd.
Na 22 jaar vond ik het echter tijd voor een nieuwe stap. Ik wilde wel in het grafische blijven, maar zocht naar een nieuwe uitdaging. Bij een oud-collega die hier ook werkt, informeerde ik wat voor een bedrijf Koninklijke Van Eerd is. Ik trof het, want op dat moment hadden ze net een uitstapje van de Personeelsvereniging bij het Thialf stadion. Ik proefde de ontspannen sfeer en kreeg zelfs de directeur aan de lijn. Hij zei: “Kom bij ons team, het is gezellig bij Koninklijke Van Eerd.”
Die maandag daarop legde ik contact met de personeelsmanager en werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Ik had helemaal niets met verpakkingen en karton, was altijd met papier bezig geweest, maar dat is helemaal omgeslagen. Het woordje “karton” werd erin gestampt en nu bekijk ik als het ware zelfs alle verpakkingen die op de keukentafel komen.

Een We all care-sfeer

Hoewel ik eerst nog twijfels had, ‘moet ik de overstap wel maken?’ en ‘is het gras wel echt groener daar?’, was ik uiteindelijk helemaal om. Ik kwam terecht in een geweldig georganiseerd bedrijf, werd hartelijk ontvangen, aan iedereen voorgesteld en liep op alle afdelingen mee. Alles ging gemoedelijk. Het was wel wat zoeken links en rechts, maar ik leerde snel, iedereen was en is behulpzaam, heeft respect voor elkaar en er hangt een geweldige sfeer. Ik kan wel zeggen: een We all care-sfeer. Ik ga dan ook elke dag met veel plezier naar mijn werk. Ik heb een leuke schone werkplek, die van alle gemakken is voorzien, leuke collega’s en ik word goed geïnformeerd. Ook hebben we een mooie kantine en ik heb gezellige wandelvrienden overgehouden aan het werk.

De personeelsvereniging

Ik merkte wel dat ik tijdens mijn werk niet met alle collega’s contact had. Daarom ben ik bij de Personeelsvereniging gegaan en organiseer ik samen met een heel leuk team de activiteiten voor onze collega’s. Het regelen zit in mijn bloed en het geeft ook een stukje ontspanning, want ik zeg altijd: “Na inspanning komt ontspanning.” Dat is wat ik nodig heb en wat iedereen nodig heeft. Ik kan na zoveel jaren wel zeggen dat ik aan de groei van Koninklijke Van Eerd heb meegewerkt. Mede daardoor ben ik zelf ook enorm gegroeid.

We All Care

Koninklijke Van Eerd vindt het belangrijk dat mensen zich kunnen blijven ontwikkelen en zal je daar ook in steunen. Zo ben ik nu bezig met een opleiding om weer een stapje verder te komen. Met een aantal van mijn collega’s heb ik zo’n goede band gekregen dat ik ze ook regelmatig buiten het werk zie. Bij Koninklijke Van Eerd worden verschillende keren per jaar leuke uitstapjes georganiseerd zodat je de collega’s beter leert kennen en je een goede band met elkaar krijgt. Hier geldt vooral het motto: We All Care. Je werkt met z’n allen, zet allemaal je beste beentje voor en staat klaar voor elkaar. Je zorgt er samen voor dat je met een fijn gevoel naar je werk komt en naar huis gaat. Zo heb ik dit de afgelopen jaren in ieder geval ervaren.

Koninklijke Van Eerd doet veel om de medewerkers tevreden te stellen, zoals:

  • Een werkkostenregeling
  • Een presentje met de feestdagen
  • Bedrijfskleding en -schoenen
  • Genoeg vrije dagen en ruimte om die op te nemen
  • Een bonusregeling
  • Een studiekostenregeling
  • Ruimte om te groeien binnen het bedrijf
  • Leuke activiteiten over het jaar verspreid
  • Overuren worden goed uitbetaald of je krijgt er tijd voor terug
Relevante vacatures
Wil jij deel uitmaken van Koninklijke Van Eerd?

Solliciteer dan direct op een functie of stuur een open sollicitatie naar:

Linda Jolie
HR-Adviseur

E-mail: solliciteren@vaneerd.nl