Antwoord op de meest gestelde vragen

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog enkele vragen hebt voor je gaat solliciteren, daarom hebben we hier alvast antwoord gegeven op de meest gestelde vragen.

Wat voor ontwikkelingsmogelijkheden heb ik bij jullie?

We vinden het vooral belangrijk dat je volledig wordt ingewerkt in je functie en dat je hierin ervaring opdoet. Ieder jaar voeren wij een zogenaamd jaargesprek. Daarin wordt besproken of jij je graag verder wilt ontwikkelen en zo ja, in welke richting. Hierover gaan we in gesprek met de manager P&O om de juiste opleiding of trainingsvorm te bepalen. Als jij de ambitie hebt om door te groeien, zijn daar allerlei mogelijkheden voor. Heb je die ambitie niet, dan is dat ook prima. We verwachten dan wel dat je je best doet om binnen jouw functie het allerbeste uit jezelf te halen. Overigens hoef je niet op het jaargesprek te wachten om jouw ontwikkelingsmogelijkheden te bespreken.

Hebben jullie een personeelsvereniging?

WIj hebben een actieve personeelsvereniging die drie of vier keer per jaar leuke activiteiten organiseert. Dit kan een pubquiz zijn, een gezinsdag, een sportieve activiteit, een winterborrel… Jaarlijks probeert de personeelsvereniging ook nieuwe activiteiten te verzinnen. Ideeën zijn van harte welkom!

Wat zijn de werktijden?

Wij werken in een tweeploegendienst. In de vroege dienst werk je 38 uur en in de late dienst 34 uur. Gemiddeld werk je dus 36 uur per week.

De werktijden in de vroege dienst zijn:
Maandag t/m donderdag: 06.00 – 14.00 uur en vrijdag van 06.00 – 14.30 uur.

De werktijden in de late dienst zijn:
Maandag t/m donderdag van 14.00 – 23.00 uur en op vrijdag vrij. Je hebt dan dus een lang weekend.

In iedere dienst heb je twee keer een kwartier onbetaald pauze.

Worden er ook nachtdiensten gewerkt?

Wij werken niet structureel in een drieploegendienst, maar het is door drukte wel regelmatig nodig om nachtdiensten in te zetten. Daarbij werken wij met één of twee machines in de nacht. Daarom hebben wij een nachtdienstrooster voor het hele kalenderjaar. In dat rooster wordt iedereen zes tot acht weken ingeroosterd voor een nachtdienst (vier nachten), voor het geval extra uren in die betreffende week nodig zijn. Je hoort ruim op tijd of de nachtdienst doorgaat of dat je gewoon je normale dienst draait.

Hoe word ik ingewerkt?

Zodra je bij ons begint, krijg je een vaste begeleider die jou aan de hand van het inwerkplan opleidt in de functie. Tijdens het inwerktraject, dat zo’n vier tot zes maanden duurt, vinden regelmatig evaluatiegesprekken plaats met de begeleider en het afdelingshoofd. Aan bepaalde evaluatiemomenten zijn ook salarisstappen verbonden.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van mijn prestaties?

Wij houden bij hoe je presteert op het gebied van kwaliteit en efficiency. Dit wordt regelmatig aan jou teruggekoppeld. Het doel is om te kijken of hier nog verbetermogelijkheden liggen en zo ja, wat jij kunt doen om je te verbeteren en hoe wij hierbij kunnen helpen. In onze wekelijkse bordbesprekingen, die we met elke ploeg houden, worden de prestaties van de hele afdeling besproken. Maar ook nieuwe klanten, de status van verbeterprojecten en eventuele klachten komen hier aan bod.

Hoe weet ik hoe het met het bedrijf gaat?

Wij communiceren heel open over de resultaten van het bedrijf. Elke periode van vier weken wordt via een memo een samenvatting gegeven van de omzet, het aantal orders dat is geproduceerd en meer. Vier keer per jaar ontvang je ons personeelsblad, het We all care Magazine, waarin je over diverse zaken wordt geïnformeerd. Een keer per jaar, in januari, worden alle medewerkers tijdens de jaarvergadering geïnformeerd over de resultaten, de omzet, de projecten van het afgelopen jaar en de plannen voor het nieuwe jaar.

Hebben jullie goede secundaire arbeidsvoorwaarden?

Wij zijn aangesloten bij de cao Grafimedia. Bij diverse arbeidsvoorwaarden wijken wij positief af van deze cao. Zo betalen wij onder andere 50% meer toeslag voor overuren dan de cao voorschrijft. Op zaterdag is dat bijvoorbeeld 200%. Als je een geheel kalenderjaar niet ziek bent geweest, krijg je een extra verlofdag. We hebben een mooie resultaatafhankelijke bonusregeling en we hebben een werkkostenbudget van € 200,- netto per jaar waarmee je bijvoorbeeld een deel van je sportabonnement of laptop kunt betalen. Ook hebben we een studiekostenregeling. Daarnaast is ons streven om goede medewerkers zo snel mogelijk in vaste dienst te nemen. Het komt maar heel weinig voor dat iemand meerdere aaneengesloten contracten voor bepaalde tijd krijgt.

Heb ik een opleiding nodig als ik bij jullie wil werken?

Om bij ons in de productie te kunnen werken, heb je geen specifieke opleiding nodig. Belangrijk is dat je affiniteit met techniek en productiewerk hebt. Wij leiden je intern op tot bijvoorbeeld drukker, stanser of lijnoperator. Vaak wordt dit ondersteund met een opleiding die je volgt bij het GOC (grafisch opleidingscentrum) of het ROC (regionaal opleidingscentrum) waarvoor je een certificaat ontvangt. Maar als je al ervaring hebt in vergelijkbare functies, is dat zeker een pre.

Wil jij deel uitmaken van Koninklijke Van Eerd?

Solliciteer dan direct op een functie of stuur een open sollicitatie naar:

Linda Jolie
HR-Adviseur

E-mail: linda.jolie@vaneerd.nl